“Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μία ηρωική μάχη. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε ούτε σήμερα ούτε αύριο. Όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν. Ούτε να κρύβουμε τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές”
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική για αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος στις αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο, όπου είχε την ευκαιρία για ακόμη μία φορά να συζητήσει με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές, «που δίνουν μία ηρωική μάχη».
«Δεν έχουμε δικαίωμα να τους ξεχάσουμε ούτε σήμερα ούτε αύριο. Όπως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, τις οικογένειές τους που θρηνούν. Ούτε να κρύβουμε τα νούμερα πίσω από μακάβριες συγκρίσεις και στατιστικές» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε, πως δεν έχει κανέναν νόημα τούτη την ώρα να μιλήσουμε για τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν ως εδώ, από τους πανηγυρισμούς της πρώτης φάσης στην τραγωδία σήμερα. «Ήρθα μόνο για να εκφράσω την αγωνία μου, που πιστεύω ότι είναι αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει».
«Είναι ώρα να σταματήσουν οι παλινωδίες των αποφάσεων στην αγορά, στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που κλείνουν και ανοίγουν όπως έκλεισαν» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην κορύφωση του δράματος» και προειδοποιώντας πως «το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να συνηθίσουμε την απώλεια και να αποστρέψουμε το βλέμμα από αυτό το εξελισσόμενο δράμα».
Υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία και να κοιτάξουμε μπροστά. «Δεν είναι ώρα ούτε για δηλώσεις αβάσταχτης ελαφρότητας των κυβερνητικών παραγόντων, παλινωδίες, ούτε για επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος» τόνισε και επανέλαβε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας:
Όπως είπε:
Πρέπει να στηρίξουμε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του
-Να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σχεδιασμό επιδημιολογικής επιτήρησης.
-Να πολλαπλασιάσουμε τα τεστ στοχευμένα στις ομάδες πληθυσμού.
-Να αυξήσουμε τον αριθμό των δόσεων των εμβολίων ώστε να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός, εξασφαλίζοντας εμβόλια από κάθε δυνατή πηγή.
-Να δούμε τις φαρμακευτικές θεραπείες που έχουν εδώ και καιρό εγκριθεί στις υπόλοιπες χώρες και στην Ελλάδα ακόμη δυστυχώς δεν εφαρμόζονται μαζικά ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Τα μέτρα αυτά, όπως επεσήμανε, είναι αναγκαία γιατί «είναι ώρα να σώσουμε έστω όποιες ανθρώπινες ζωές μπορούν να σωθούν».